Onze school is véél meer dan alleen kleinschalig. Titus Brandsma College is de school voor de ondernemende leerling waar we alles uit halen.

Voor de ondernemende leerling

We vinden het belangrijk dat leerlingen een ondernemende mentaliteit ontwikkelen, die hun nieuwsgierigheid en onderzoekende houding stimuleert. Het zorgt ervoor dat zij zichzelf en hun kennis of vaardigheden willen uitbreiden en verbeteren. Samen kijken we over grenzen heen en helpen we leerlingen in de volle breedte. Met de wereldvakken in de onderbouw. Het bijzondere aan deze vakken is dat het verder gaat dan alleen de schoolmuren. Samen met je klasgenoten ga je op ontdekkingstocht. Je bezoekt excursies, voorstellingen en je gaat op pad in de natuur. Met andere woorden: met ons Unesco-onderwijs valt er zo veel meer te beleven.

Kans om te groeien

Op Titus Brandsma College bieden we volop kansen. We hebben een speciale tweejarige brugperiode waarin je op verschillende momenten van mavo naar havo kunt  switchen (en andersom). Ook zorgen we ervoor dat je in de bovenbouw klaar bent voor alles wat er na de middelbare school op je wacht. Dat doen we met 20-80Learning. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder.

Thuisvoelen

Vanaf de eerste dag dat leerlingen bij ons naar school gaan, zetten we 100% in op thuisvoelen. Iedereen wordt gezien en daar dragen we met z’n allen zorg voor. Zo hebben we een krachtig ondersteuningsteam dat maatwerk mogelijk maakt. Een goede basis van waaruit leren start.

Directeur Heidy Breeuwer: "Bij ons op school heerst een warm familiegevoel. Dat gevoel verdient iedere leerling!"

Aandacht voor maatschappelijke thema’s

We besteden volop aandacht aan belangrijke maatschappelijke thema’s die jouw wereld vormen. Social media, online privacy en veiligheid? We verdiepen ons in Snapchat en Instagram en we leren je om daar bewust, veilig en verantwoordelijk mee om te gaan. Racisme? We nemen het serieus. Onze deelname aan Voices of Tolerance zorgt bijvoorbeeld voor open gesprekken in een omgeving waarin iedereen wordt gewaardeerd en gerespecteerd. Ook zijn we een gezonde school. We willen dat je goed in je vel zit, er is veel ruimte voor sport en beweging en we hebben een gezonde schoolkantine.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen