Je kiest voor Titus Brandsma College omdat wij een veilige, kleinschalige en gestructureerde school zijn. De kwaliteit van ons onderwijs is hoog. Daarmee vergroot je de kans dat je in één keer je diploma haalt én kom je ook na onze school succesvol verder. Bovendien word je bij ons stap voor stap wereldwijs. Je kunt bij ons terecht voor mavo, havo en de Wereldklas.

We zijn een Excellente School 

Van de Inspectie van het Onderwijs mogen we onszelf een Excellente School noemen. Daar zijn we trots op, want het betekent dat je bij ons gewoon goed onderwijs krijgt. En dat we méér doen dan dat. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor een prima aansluiting tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs, zijn we een Unesco-school en heb je bij ons altijd verschillende keuzemogelijkheden. 

Prima aansluiting 

Alle brugklassen hebben bij ons een eigen lokaal. De docenten komen dan dus naar jou toe, in plaats van andersom. Dat maakt wennen aan een nieuwe school makkelijker. En misschien heb je wel behoefte aan een extra jaar tussen de basisschool en de brugklas in. Dan is er de Wereldklas: een tussenjaar om jezelf verder te ontwikkelen. Er verandert immers nogal wat: een nieuwe school, andere vakken, meer zelfstandigheid, nieuwe leraren en nieuwe klasgenoten. En dan moet je ook nog eens een schooltype kiezen. 

Altijd iets te kiezen 

We geloven dat jij zelf het beste kunt bepalen wat voor jou de beste route naar een diploma is. Daarom zorgen we dat je altijd iets te kiezen hebt. En dat kiezen niet moeilijk hoeft te zijn. Je begint bijvoorbeeld in een mavo-havobrugklas. Daar kun je wisselen van niveau, zonder dat je naar een andere klas hoeft. En ook later heb je volop keuze, uit verschillende Wereldvakken of commissies bijvoorbeeld. Zo kun je altijd kiezen voor iets dat je leuk vindt, iets waar je veel van kunt leren, of iets dat leuk én leerzaam is. 

Beter leren in het studiecentrum

Wij vinden dat je het beste leert in een rustige omgeving en daarom hebben we een studiecentrum. In klas 1 ga je aan de slag met je opdrachten of leerwerk. Er is altijd een begeleider aanwezig. Vanaf klas 2 en hoger kun je in het studiecentrum rustig werken in eventuele tussenuren.

Duidelijke structuur 

We bieden je een duidelijke structuur die past bij wat je aankunt. We hebben heldere schoolregels, maken afspraken en die komen ook we na. Ook in de lessen krijg je veel structuur. We werken met de Juniormethode: in elk les stellen we het leerdoel vast, krijg je uitleg, valt er iets te kiezen en kun je samenwerken. Aan het einde van de les kijken we of we het leerdoel gehaald hebben. Bovendien houden we steeds in de gaten wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren. 

Eigen laptop 

Je werkt vanaf de eerste klas al met een eigen laptop. En doordat je programma’s als Word, PowerPoint en Excel gebruikt, leer je goed omgaan met de computer. Maar de laptop is geen doel op zich. Het is een middel voor leuker en effectiever onderwijs. En hij vervangt dus ook niet je boeken. 

Thomas a Kempis

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen