Havo op Titus Brandsma College is anders dan andere havo-opleidingen in Arnhem. Straks heb je namelijk niet alleen je havodiploma in the pocket, maar ook een 20-80Learningdiploma, erkend door het ministerie van Economische Zaken. Tijdens 20-80Learning volg je vier dagen standaard vakken en één dag ziet er anders uit. Op een andere locatie volg je vakken die passen bij je profielkeuze (Sport & Management of Art & Media). En wist je dat we een Unesco Wereldschool zijn? We hebben daardoor nóg meer aandacht voor cultuur, gezondheid en milieu in de vorm van uitdagende wereldvakken en excursies. Kortom, op Titus Brandsma College is er zoveel meer te beleven.

Wat is havo?

Havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. Het is een niveau op de middelbare school in Nederland. Als je op het punt staat om van groep 8 naar de middelbare school te gaan, kom je havo tegen als optie. Vijf jaar lang werk je toe naar een goede voorbereiding op het hoger beroepsonderwijs (hbo). Havo dus is eigenlijk een tussenstap voordat je naar het hbo gaat of voordat je een volgende stap zet naar het vwo. Het bereidt je voor op de volgende fase in je onderwijsreis.

Vakkenpakket havo

Tijdens de vijfjarige havo-opleiding volg je allerlei vakken. Je krijgt niet alleen de gebruikelijke vakken zoals Nederlands, wiskunde en geschiedenis, maar vanaf het derde jaar ga je ook kiezen tussen twee profielen: E&M (Sport en Management) en C&M (Art en Media). In het vierde jaar ga je hiermee aan de slag tijdens 20-80Learning. Je volgt dan vier dagen per week je eigen opleiding en één dag is anders. Volg je liever een ander profiel? Dan zijn er andere mogelijkheden op Thomas a Kempis College. Lees hier meer.  
 
Je gaat aan de slag met de volgende twee profielen:  

  • Profielkeuze havo E&M
    Ben je gek op alles dat met gezondheid, bewegen en organiseren te maken heeft? Verdiep je dan in ons E&M profiel. Met dit profiel kun jij je als ondernemende leerling volledig uitleven. Je leert van alles over doelen stellen, coaching, lifestyle, gezondheid en omgaan met tegenslagen en als klap op de vuurpijl start je jouw eigen onderneming. Kortom, de rode draad is: leren met een topsportmentaliteit.  
  • Profielkeuze havo C&M
    Je creatieve ei kun je kwijt in ons C&M profiel. Je gaat je namelijk vastbijten in alles dat met Art en Media te maken heeft. Het organiseren van kleine evenementen is een van de activiteiten waar jij mee aan de slag gaat. Ook ontwikkel jij je organisatie skills, creativiteit en vakmanschap en leer je hoe je het beste problemen kunt oplossen.
  • Liever een andere profielkeuze?
    Het kan zijn dat je een ander profiel voor ogen hebt. Is dat het geval? Geen probleem! Je kunt de vierde en de vijfde klas van de havo volgen op Thomas a Kempis College. Deze school is ook onderdeel van COG. Op Thomas a Kempis College volg je bijvoorbeeld Business College en het profiel Mens en Samenleving. Lees er van alles over op de website van Thomas a Kempis College.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen