Op onze school word je wereldwijs. Je krijgt een degelijke basis én extra vakken. We besteden dagelijks aandacht aan rekenen en taal. Want voor iedereen geldt: alleen door te blijven oefenen, ben je straks goed voorbereid op je examens.

Meer te beleven met wereldvakken


Op onze school word je wereldwijs. Natuurlijk krijg je dagelijks de vakken die je goed voorbereiden op je examen. Wij zijn een Unesco Wereldschool, dus we gaan verder dan de basis. Hoe we dat doen? Je volgt in de onderbouw altijd één extra vak. Een wereldvak. Dit volg je twee jaar lang twee uur per week. We vertellen je per niveau hoe de wereldvakken er precies uitzien:

Havo

Ben je begonnen op de havo, dan volg je het vak ExSpo. Dat staat voor expressie (theater, dans en kunst) en sport.  De wereldvakken in de eerste twee jaargeven een beeld van de thema’s in de bovenbouw. Oftewel, je bereidt je alvast voor op de verschillende profielen E&M (Sport & Management) of C&M (Art & Media).

Havo-mavo brugperiode

In de tweejarige brugperiode havo-mavo maak je eerst kennis met alle wereldvakken, voordat je een wereldvak kiest. Je kunt kiezen uit:

  • Kunstlab: hier draait het om techniek en wetenschap. Waar mogelijk leren we je ook hoe je met techniek een duurzamere wereld maakt. Daarom leren we je tijdens deze lessen ook hoe je met techniek een duurzame wereld maakt.
  • Sport & Gezondheid: dit wereldvak past perfect bij sportliefhebbers. Je maakt namelijk kennis met verschillende sporten. Daarnaast leer je ook over gezondheid en voeding. Ook besteden we aandacht aan EHBO.
  • Digimedia: in dit vak waan je je in de wereld van communicatiemiddelen. Je maakt filmpjes, leert hoe je foto’s bewerkt en je bouwt een eigen app. Bovendien zoomen we in op journalistiek.
  • Theater: dans, muziek, toneel, decors en kleding. Daar draait het om in het theater. Je maakt kennis met alles. Tijdens de voorstelling doe je natuurlijk waar jij goed in bent.


Met deze wereldvakken ontdek je de wereld buiten het klaslokaal. Je gaat op excursie, bezoekt voorstellingen en gaat de natuur in. Met andere woorden: er valt bij ons op school écht veel te beleven.

Titus Brandsma - Een Wereldschool!

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen