• 13-04-2023

Onze school organiseert dit jaar samen met Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam en Stichting Playing for Success Arnhem, de Arnhemse editie van het project Voices of Tolerance. Met dit project zetten we ons in om met leerlingen van mavo 3 in gesprek te gaan over de onderwerpen identiteit, vrijheid en tolerantie in de huidige samenleving.

De afsluiting van het project was op woensdag 12 april in GelreDome. Leerlingen gingen in gesprek met Burgemeester Marcouch, ex-voetballer en jeugdwerker M.Kolf, en wethouder Onderwijs en Jeugdbeleid Nermina Kundić. “Fijn dat alle gastsprekers aangeven dat je jezelf moet kunnen zijn én blijven”, zei Zaar, leerling in mavo 3.

Het project Voices of Tolerance Arnhem begon in februari met een rondleiding door GelreDome. Tijdens de rondleiding werden gesprekken geïnitieerd over het leven van de leerlingen zelf. Het project ging verder met workshops van een rapper en fotograaf. Leerlingen gingen aan de slag met een creatieve uiting rond de thema’s tolerantie en identiteit.

Het project Voices of Tolerance stimuleert ontmoetingen en heeft als doel leerlingen bewust te maken van het feit dat zij onderdeel zijn van een diverse en democratische maatschappij waarin ook hún stem geldt en waarin zij zelf kunnen bijdragen aan een tolerantere samenleving. Over het belang van dit project zei Mitch, leerling mavo 3,
“Laat niemand je vertellen wat je wel of niet kan.”

Met dit project werken we aan burgerschap. We zijn een Unesco-school. Dat betekent dat onze wereld niet ophoudt bij de muren van onze school, maar dat we verder kijken.

Afsluiting project Voices of tolerance Arnhem

Afsluiting project Voices of Tolernance Arnhem

Leerlingen in gesprek met Burgemeester Marcouch

Leerlingen in gesprek met burgemeester Marcouch

Leerlingen in gesprek met Melvin Kolf

Leerlingen in gesprek met Melvin Kolf

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen