Wat is mavo?

Ga je naar de mavo (ook bekend als vmbo-tl)? Dan bereid je je vier jaar lang voor op een meer praktische vervolgopleiding op het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) of een havo-opleiding. In deze vier jaar volg natuurlijk standaard vakken zoals Engels, wiskunde en aardrijkskunde, maar er is meer op Titus Brandsma College. In de bovenbouw ga je aan de slag met 20-80Learning waarbij je werkt aan uitdagende projecten. Ook besteden we veel aandacht aan cultuur en gezondheid. Deze thema’s hebben we verwerkt in wereldvakken zoals Kunstlab, Sport & Gezondheid, Digimedia en Theater. Het is niet voor niets dat we de titels Unesco Wereldschool en Gezonde school dragen. Met andere woorden: net zoals op onze havo-opleiding is er ook op onze mavo-opleiding meer te beleven.

Van mavo naar havo

Op Titus Brandsma College is er volop ruimte voor ondernemende en ambitieuze leerlingen. Wil je jezelf graag uitdagen en ontdekken of havo iets voor jou is? Dan hoef je niet te wachten op je mavodiploma. Tijdens de eerste twee schooljaren, ook wel de brugperiode, krijg je de kans om te wisselen van mavo naar havo (en andersom). Het fijne is dat je niet van klas hoeft te veranderen. In je eigen vertrouwde klas probeer je uit of havo bij je past. 

Profielkeuze mavo 

In de bovenbouw van onze mavo-opleiding ga je naast de gewone mavo vakken ook aan de slag met 20-80Learning. Vier dagen volg je de normale vakken en de vijfde dag ziet er compleet anders uit. In een andere omgeving werk je aan uitdagende projecten die passen bij het door jou gekozen profiel (Design & Products of Mavo Business & Language). Hiermee dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen en om jouw ondernemers skills te vergroten. Ook ontdek je welke vervolgopleiding het beste bij je past. Kortom, met 20-80Learning ben je goed voorbereid op de vervolgstap na het behalen van je mavo-diploma. Hieronder lees je meer over de profielkeuze voor mavo. 

Design & Products
Ben je het liefst bezig met dingen bedenken en maken? Dan is Design & Products echt iets voor jou. Of je nu een website bouwt of een evenement organiseert, jouw ondernemende talenten komen perfect uit de verf in dit profiel. In teams werk je aan de meest toffe (en levensechte) projecten:

  • een reclame en huisstijl maken voor de winkels uit de Emmastraat in Velp
  • milieu-advies geven aan een bedrijf uit de regio
  • een lamp ontwerpen van karton met behulp van een lasersnijder, in opdracht van de Intrapec Groep
  • het organiseren van activiteiten voor kinderen en ouderen op locatie, bijvoorbeeld bij een BSO of een verzorgingstehuis
  • het maken van een documentaire over migratie of klimaatverandering

Met deze projecten maak je kennis met techniek, commercie, zorg & welzijn en vormgeving. Dit helpt je om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding. Daarnaast leer je ook veel over jezelf. We werken in de projecten namelijk met scrum; een manier van werken die uitgaat van jouw kwaliteiten en het verbeteren van jezelf en het team.

Mavo Business & Language
De naam van het profiel zegt het al: je gaat kennismaken met het bedrijfsleven. Je start je eigen bedrijf, bezoekt bedrijven en loopt zelfs stage. Met Mavo Business & Language heb je straks niet alleen een mavodiploma in the pocket, maar ook een officieel Business certificaat van het ministerie van Economische Zaken. Heb je die alvast op zak!

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen