In de 3e en 4e klas van de mavo werken we met 20-80leren. Je gaat vier dagen in de week aan de slag met je gewone mavo-programma. En de vijfde dag werk je aan uitdagende projecten. Dat is niet alleen leuk, je hebt er ook echt wat aan. We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen, om je ondernemersvaardigheden te vergroten en een keuze voor een vervolgopleiding te maken die echt bij je past. 

Hoe werkt het? 

In het tweede jaar van de mavo maak je een keuze voor één van de drie profielen: Design & Products, de Business mavo of de zesjarige havo. Vervolgens stuur je ons een motivatiebrief. Hierin schrijf je op waarom je voor dit profiel kiest én waarom 20-80leren bij je past. In het derde jaar start je met je profiel en dit loopt door tot halverwege het vierde jaar. In de tweede helft van mavo 4 bereid je je voor op het eindexamen en sluit je de mavo af met een mooi diploma. Je hebt je dan niet alleen ontwikkeld in de reguliere schoolvakken, maar bent ook goed voorbereid op de vervolgstap, of dit nu op het mbo of de havo is. In het vierde jaar doe je je eindexamen. 

Mavo Design & Products (D&P) 

D&P is echt iets voor jou als je graag dingen bedenkt en maakt. Of het nu een website of een evenement is. Je werkt in wisselende teams aan het ontwerpen en uitvoeren van echte projecten.  

Voorbeelden zijn:   

  • Een commercial en huisstijl maken voor de winkels uit de Emmastraat te Velp.  
  • Een milieuadvies geven aan een bedrijf uit de regio  
  • Een lamp ontwerpen van karton met behulp van de lasersnijder in opdracht van de Intrapec Groep   
  • Het organiseren van een activiteit voor kinderen en ouderen op locatie, bijvoorbeeld bij een BSO of een verzorgingstehuis.   
  • Het maken van een documentaire over migratie of klimaatverandering. 

Door het werken aan de verschillende projecten oriënteer je je ook op de werkvelden techniek, commercie, zorg & welzijn en vormgeving. Dit kan je helpen in het maken van een goede keuze voor een vervolgopleiding. Naast het werken aan de projecten leer je ook veel over jezelf, dit komt doordat we werken met Scrum, een manier van werken die uitgaat van jouw kwaliteiten en het verbeteren van jezelf en je team.  

Mavo business 

Op de Business mavo doe je veel praktijkgerichte ervaring op: je start je eigen bedrijf, bezoekt bedrijven en loopt stage. Je sluit je opleiding af met een officieel Business certificaat van het ministerie van Economische Zaken. 

Mavo zesjarige havo 

Je wilt na de mavo graag de havo doen, dan is de mavo Zesjarige havo iets voor jou. Dit is een mavoroute waarin we je benaderen als havoleerling. Op de 20-dag volg je daarom het programma Havisten Competent, leer je analytisch en kritisch denken en ga je alvast aan de slag met de vakken CKV en maatschappijleer op havoniveau. Indien je deze vakken met een 7 afrondt, krijg je een vrijstelling voor deze vakken op de havo en win je tijd die je in andere vakken kunt steken. Na het vierde jaar haal je je mavodiploma en stroom je zonder haperen door naar havo 4 in het profiel Economie & Maatschappij of Cultuur & Maatschappij op Titus Brandsma. Kies je voor een ander profiel? Dan kun je je opleiding vervolgen op Thomas a Kempis.  

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen