• 25-04-2024

VELP – Een cultuurdag met leerzame en leuke workshops die met het thema intercultureel leren, een van de vier Unescothema's, te maken hebben. De leerlingen van Titus Brandsma College zitten op deze dag niet klassikaal in de les maar genieten van een actieve en leerzame dag waar verschillende culturen, samenzijn en leren de belangrijkste ingrediënten vormen.

Podcast maken, Streetbeats, Spoken Word, fotografie en Freerunning maar ook Team Artwork 

In samenwerking met Kleinkunstig worden er voor leerlingen tal van, en voor hen relevante, workshops aangeboden. Van grote hypes zoals podcasts, Streetbeats en Freerunning maar ook maatschappelijke thema's zoals racisme komen aan bod. Bij de workshop Storyboard mogen leerlingen een vervolg op de film, dat over racisme gaat, van Kleinkunstig en Movie that Matter bedenken. Tijdens de workshop Team Artwork wordt er een groepskunstwerk gemaakt door verschillende leerlingen. Het kunstwerk wordt in de school opgehangen.

Cultuurdag

Leerlingen laten de school proeven van hun eigen cultuur

Tussen het ochtend- en middagprogramma is er een modeshow. Leerlingen komen in eigen culturele kledingdracht en vieren hiermee samen de verschillende culturen. Tijdens de modeshow zijn er henna-artiesten, serveren leerlingen hun eigen culturele hapjes uit met op de achtergrond muziek vanuit verschillende culturen.

Unesco Wereldschool

Titus Brandsma College is een Unesco Wereldschool met aandacht voor cultuur, gezondheid en milieu. Deze thema’s zie je terug in de wereldvakken en in verschillende activiteiten in de buitenwereld. Leerlingen gaan op excursie, bezoeken voorstellingen en gaan de natuur in. Daarnaast wordt er in het onderwijs ook aandacht gegeven aan duurzaamheidsthema’s zoals milieu, afval, mobiliteit of energie. Daarnaast neemt de school deel aan het project Voices of Tolerance met aandacht voor identiteit, vrijheid en tolerantie. Met de cultuurdag werken zij aan intercultureel leren.   

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen