Ben jij nog niet helemaal klaar om de stap te zetten naar het voortgezet onderwijs? Dan is onze Wereldklas echt iets voor jou. 

De Wereldklas is een tussenjaar om jezelf verder te ontwikkelen. De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs is groot. Er verandert veel: een nieuwe school, andere vakken, meer zelfstandigheid, nieuwe leraren en nieuwe klasgenoten. Daarnaast moet je ook nog eens een schooltype kiezen. Wordt het mavo, havo of vwo? Sommige leerlingen hebben behoefte aan een tussenjaar; een extra jaar tussen de basisschool en de brugklas in. Daardoor kunnen zij zichzelf verder ontwikkelen, en zijn ze beter voorbereid op de rest van het voortgezet onderwijs. Dit tussenjaar heet bij Titus Brandsma College de Wereldklas

Visie 

De Wereldklas biedt een veilige uitdaging voor leerlingen die uit het basisonderwijs komen (met minimaal 8 jaar basisonderwijs achter de rug), maar nog niet toe zijn aan de stap naar het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat de Wereldklas geschikt is voor leerlingen die sociaal-emotioneel of cognitief nog niet voldoende rijp zijn voor het voortgezet onderwijs.

Onze Wereldklas is uniek omdat:

  • Bij ons op school er een goede balans is tussencognitief en sociaal emotioneel
  • Wij projectmatig werken met eigen materialen
  • Wij vanuit persoonlijke doelen werken

Contact 

Meer informatie over de Wereldklas? Neem dan gerust contact op met de intaker van de Wereldklas, de heer Björn Stoer. 
E-mail: wereldklas@arentheemcollege.nl
Tel.: 026 363 38 36 

Meer informatie? 

Titus Brandsma - Een Wereldschool!

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen